Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Man søger om navneændring ved at logge sig på med NEM-ID på www.borger.dk under Familie og børn. Hvis det gælder børn eller ændring til ægtefællens navn, skal begge personer signere ansøgningen digitalt. Den første person laver ansøgningen og der bliver sendt en mail til den anden person, som så skal benytte det medfølgende link til at signere ansøgningen med sit NEM-ID.

Navneændringer foregår i det sogn, man bor i. Hvis du er i tvivl om det er Herlev Sogn, Præstebro Sogn, Lindehøj Sogn eller du bor i en anden kommune end Herlev, så kan du benytte hjemmesiden www.sogn.dk og "Find dit sogn".

 

Gebyr ved navneændring

Det koster 490 kr. at få en navneændring i 2018. Gebyret reguleres hvert år den 1. januar. Gebyret skal være betalt senest i forbindelse med ansøgning.

 

Hvornår skal du betale gebyr?

Der skal som udgangspunkt betales gebyr for alle ansøgninger om navneændring. Det gælder også, hvis du for eksempel ønsker at slette et navn eller ønsker et navn, du tidligere har haft.

Hvis du søger om navneændring for flere personer, skal du betale gebyr for hver person.

Du skal dog kun betale et gebyr, hvis personerne på ansøgningen er:

  • Ægtefæller 
  • Ugifte samlevende 
  • Søskende eller plejebørn under 18 år
  • Forældre og børn under 18 år, der søger om samme navneændring. 

 

Du får ikke dine penge tilbage, hvis du får afslag på din ansøgning, fordi det er selve behandlingen af din ansøgning, du betaler for.

 

Hvornår skal du ikke betale gebyr?

Du skal ikke betale gebyr for en navneændring i forbindelse med vielse, hvis du søger senest tre måneder efter vielsen. Det forudsættes dog, at der ved navneændring i forbindelse med en vielse skabes en form for navnefællesskab mellem ægtefællerne.

Du skal heller ikke betale gebyr for en navneændring for dit barn under 18 år, hvis barnets navneændring følger af en navneændring, som du får eller har fået.

 

Indbetaling af gebyr

Gebyret skal være indbetalt ved indgivelse af ansøgning, idet ansøgeren betaler for behandlingen af ansøgningen.

 

Gebyret kan betales på følgende måder:

Du kan betale gebyret med dankort i forbindelse med den digitale ansøgning på borger.dk.

Hvis ansøgningen skal foretages på papir, kan du betale i banken eller på posthuset med et indbetalingskort. Du kan ikke betale via netbank/homebanking.

 

 

Gudstjenester

Arrangementer