Dødsfald

Lægen anmelder dødsfaldet digitalt til sognet.

De pårørende skal også anmelde dødsfaldet snarest muligt til kirkekontoret/sognepræsten i det sogn, hvor afdøde havde bopæl. Anmeldelsen kan nu og skal fra 1.dec.2013 foretages digitalt fx ved anmeldelse via www.borger.dk
Ved anmeldelsen bør De medbringe afdødes dåbs- eller navneattest, evt. vielsesattest og ægtefælles dåbs- eller navneattest. Hvis ægtefællen er afgået ved døden, bedes De medbringe den pågældendes dødsattest, evt. skilsmissebevilling.
Ønsker man at benytte en Bedemandsforretning, kan De aflevere de personlige papirer til bedemanden, som derefter på de pårørendes vegne anmelder dødsfaldet og aftaler dato og sted for bisættelse/begravelse - og henviser til en samtale med den præst, der skal medvirke ved den kirkelige handling.